Støtt utgivelsen av Spansk sommer

Arqueologia de Imágenes er et lite forlag i Segovia (Spania) som ønsker å gi ut Spansk sommer/Verano español (1937) av den norske forfatteren Nordahl Grieg som et internasjonalt  crowdfunding prosjekt.

1.     HVA ER SPANSK SOMMER?

Spansk sommer er en bok skrevet av den norske forfatteren Nordahl Grieg i 1937. Det er en samling kronikker skrevet om den spanske krigen, som var en direkte øyenvitneskildring av Nordahl Grieg.

Spansk sommer kunne ikke utgis i Spania, og er lite kjent i Norge. Den originale utgivelsen av Gyldendal forlag av 1937 ble senere bare gjengitt somto utdrag fra Nordahl Grieg i 1947 og 1964.

I år er det 80 års jubileum for den norske utgivelsen, og boka til Nordahl Grieg har aldri vært utgitt i Spania. Spansk sommer vil bli hans første verk utgitt i Spania.

 

2.     NORDAHL GRIEG I SPANIA

I juli 1937 deltok Nordahl Grieg på den II forfatterkongressen til forsvar for kultur. Kongressen, som ble avholdt i Valencia, Madrid, Barcelona og Paris, samlet forfattere fra 28 land, som ønsket å uttrykke sin støtte til den II Republikken og internasjonal antifascistisk solidaritet.

I år feirer man 80 års jubileum for kongressen, og i Spania blir det ulike gjennomført arrangementer for å feire dette.  Nordahl Grieg holdt sin tale på kongressen tirsdag 6. juli i Madrid, i auditoriet for studenter. Etter kongressen oppholdt Nordahl Grieg seg en periode i Spania, hvor han besøkte frontene i krigen, og var sammen med Thälmann-bataljonen, som var etablert av internasjonale brigadister fra Tykland, Polen, Norge ….. Han var blant annet vitne til det berømte slaget ved Brunete. Resultatet av oppholdet er Spansk sommer

 

3.     UTGIVELSEN

Det er første gang et verk av Nordahl Grieg publiseres på spansk. For å feire dette, sammen med jubileet for utgivelsen i Norge, foreslår vi en respektfull utgivelse. Det blir en tospråklig utgivelse, som en hyllest til solidariteten mellom folk, personifisert med Nordahl Grieg. Innholdet vil være: Prolog av Emilio Silva, Spansk sommer og Nordahl Griegs tale på kongressen. Utgivelsen vil også inneholde 6 fotografier tatt av den tyske fotografen Walter Reuter.

 

Tekniske deltaljer:

Produksjon: Aku Estebaranz y Ainhoa Zufriategui (Arquelogía De Imágenes)

akuestebaranz@gmail.com/

arqueologiadeimagenes@gmail.com

Introduksjon: Emilio Silva (President ARMH)

Spansk oversettelse: Christina Gómez-Baggethun

Norsk oversettelse: Kirsty Baggethun

Utforming: Manuel Sesma

Trykking og innbindng: Lerner & Tf Editores 

Boka gis ut i størrelse 13,3 x 21 cm, 120 sider, 4 farver, papir – munken polar 130 gr, innbundet.

  

4.     Crowdfunding

Crowdfunding er et redskap for å finansiere kulturelle prosjekter. Ved hjelp av en digital plattform oppnår du å finansiere dine prosjekter gjennom donasjoner fra støttespillere. Støttespillerne forplikter seg til å investere dersom man lykkes med finansieringen. Man har en tidsfrist på 40 dager til å få på plass finansieringen, om man ikke lykkes, nulles forpliktelsen til støtte ut. Plattformen som er valgt er Verkami, ledende når det gjelder finansiering av kulturelle prosjekter.

 

Man kan følge kampanjen på to språk

http://vkm.is/veranoespanol (Castellana

https://www.verkami.com/locale/eo/projects/18443-reedicion-verano-espanol-1937-de-nordahl-grieg(norsk)

 

5.     Presse: Público (17/10/2017)

http:www.publico.es/culturas/cultura-verano-espanol-rescata-doce-cronicas-ineditas-guerra-civil-escritas-noruego-nordahl-grieg.html